fbpx

Гуна Иванова: Обещавам ви национално турне

Written by on 03/11/2018

Гуна Иванова: Обещавам ви национално турне

Гуна Иванова

Гуна Иванова

На 30 октомври Зала 1 на НДК се изпълни с почитатели на фолклорната певица Гуна Иванова. Те пяха и танцуваха заедно с нея в продължение на 3 часа. Само няколко минути след края на юбилейния концерт на легендарната Гуна Иванова, тя застана пред камерата на Фен Фолк ТВ. Вижте емоционалното й интервю с репортера Стоян Петков:

– Огромно честито! Чест и почитания, че ти си изпълнител в нашия ефир. Поздравления за големия успех на този изключителен концерт!

– Аз искам да пожелая на всеки да доживее моите години и житейски, и юбилейни и да направи подобен концерт. На всеки го пожелавам от душа и сърце.

– Как се чувстваш, Гунче?

– В момента съм скапана, изморена, нали знаеш балона – надува се, надува и изведнъж… Пуф. Това е положението. Но сладка умора, действително удовлетворение, видяхте залата беше препълнена с обич, а това е най-важно за един творец. Обича ли те публиката, обича ли те народът, значи Си. Благодаря ви, драги приятели! Благодаря ви! И аз ви обичам! Но за да съм тук, единствено само вие имате заслугата.

– Има ли още нещо, което Гуна Иванова не успя да каже на своята публика тази вечер и сега ще го направи пред нашата камера?

– Те искаха още песни, то се видя. Още, още, но тричасов концерт и още, аз мога до утре да пея. Но онова, което искам да ви кажа, ако сте незадоволени тази вечер от това, което съм ви изпяла, обещавам ви спрягаме едно национално турне и ще отидем до всяко кътче на България, до всеки, който желае да чуе моите песни. С удоволствие с Ивка и Велислава и с Майсторите на танца. Сигурна съм, че моите издатели „Диапазон Рекърдс”, “Ара Мюзик” и Фен Фолк ТВ са в съсатояние да организират едно такова национално турне. Когато се работи в екип се получават нещата. Аз съм благодарна на братя Касъмови, че ме извадиха от нищото. Толкова години не ги предадох, не само не ги предадох, а толкова години се отнасям с респект, с уважение, с почит.

– Прави впечатление нещо много специално, което държиш в своята ръка. Аз ти предлагам ти да ни кажеш какво е това?

– Това е „Кристалната огърлица“, това е най-високото отличие и се дава за цялостно творчество от Съюза на музикалните и танцови дейци.

– Колко тежи тази награда?

– Тази награда не знам колко тежи, но тази награда за мен е с голяма стойност, защото това не на всеки се дава. Благодаря на Съюза на музикалните и танцови дейци. Благодаря ви много. Аз даже никога не съм се вземала на сериозно и сега не знам дали я заслужавам, но едно пиленце ми каза, че от три места съм била предложена, не всеки го предлагат от три места. Аз даже не знаех какво се случва.

Цялото интервю с Гуна Иванова, както и емоциите в залата може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията:


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist