fbpx

 Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови с грандиозен юбилеен спектакъл

Written by on 01/11/2023

 Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови с грандиозен юбилеен спектакъл

С впечатляващ концерт-спектакъл в зала 1 на НДК бе отбелязан 55-годишния творческия юбилей на иконата на българския фолклор Гуна Иванова. Десетките зрители се докоснаха до нейната завладяваща енергия и се потопиха в магията на българския фолклор с въздействащите й изпълнения. Гуна Иванова поднесе на любителите на фолклора емблематични песни от своя репертоар, както и някои неизпълнявани досега композиции.

Ива и Велислава Костадинови – талантливите внучки на Гуна Иванова, също отбелязаха своя празник – 15 години творчески път. Прелестните изпълнителки поднесоха по вълнуващ начин любими свои песни и за първи път представиха композиция, създадена от самите тях.

Концерт-спектакълът се проведе в навечерието на Деня на народните будители под надслов „Пеем за България“ и заложи на въздействаща патриотична личния, която винаги е била част от творчеството на обичаните певици. Зрителите се развълнуваха от силните послания на „Българийо, ти наша майко сята“, „Заплакала е Стара Планина“, „Кой уши байрака“, „Песен за Георги Измирлиев“, „Слушай как шумат шумите“, „С България в сърцето“ и други. Не липсваха и песни на любовна тематиката, възпяващи красотата и силата на българката, както и хороводни композиции.

Публиката се наслади и на великолепните изпълнения на емблематичния Райко Кирилов, Формация „Българи“, Радостина Стефанова, Александър Александров-Алекс, Веси Бонева, Пламен Мирянов и учениците на Гуна Иванова.

За въздействащите хореографии работиха 6 състава. Над 150 танцьори от ТФ „Майсторите на танца“, ТА „Горна Баня“, ФТА „Балкански огън“, ТФ „Феерия“, ТС „Балканджии“ – гр. Априлци, ФФ „Елит“ и клуб за народни хора „Ловеч“ изпълниха сцената с красота. Още по-въздействащи бяха моментите, в които се представиха децата от частно училище за немски език „Веда“ и най-вече малчуганите от Детска градина „Мая“ – Пловдив.

Публиката се наслади и на инструменталните изпълнения на виртуозните Сашко Велков, Валери Димчев и целия оркестър.

Кръшни хора се извиха из цялата зала и продължих до края на концерта. Почитателите на Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови не спряха да показват силното си възхищение, като пееха с тях и ги аплодираха през цялото време.

Множество поздравителни адреси и кошници с цветя получиха Гуна Иванова и Ива и Велислава Костадинови. Своето уважение засвидетелстваха Президентът на Република България Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Министерство на културата, Представителен ансамбъл на въоръжените сили,  Синдиката на българските учители с председател г-жа Янка Такева, Кметът на град Ловеч Корнелия Маринова, Кметът на Свищов Генчо Генчев, НЧ „Просвета-1927“ – Видима, град Априлци,   Ръководството на младежки дом град Перник и г-жа Лозанова, Фен Фолк ТВ и Ненчо и Виктор Касъмови, Майсторите на танца с хореограф и директор Красимир Димитров, ФТА „Балкански огън“, ФФ „Елит“, Клуб за народни хора Ловеч, ТК „Наследство“ – град Пловдив, Детска градина „Мая“ – град Пловдив, арх. Мирянова и още много други представители на читалища, сдружения и частни лица.

След края на концерта Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови направиха своеобразен реверанс към своите почитатели, като ги поканиха на сцената и така всеки имаше възможност да им поднесе своите комплименти лично и да се снима с тях за спомен.

Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови изпълниха сърцата на многобройните зрители със силни емоции с техния юбилеен концерт-спектакъл „Пеем за България“ и превърнаха вечерта в един истински празник на българщината, родолюбието и духовността, който ще се помни дълго.

Организатор на концерта бе национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ.

С подкрепата на Diapason Records, Фен ТВ и Мюзик Медия Клъстер


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist