fbpx

Галина Димитрова подава ръка на млади таланти

Written by on 03/11/2023

Галина Димитрова подава ръка на млади таланти

Точно на 03.11.2023г. Галина Димитрова официално учреди фондацията си за подпомагане на млади таланти „Искам да пея фолклор“. Талантливата изпълнителка на Ара Мюзик съобщи за намеренията си още по време на промоцията на дебютния си албум „Защото съм жена“. Тогава фолклорната звезда сподели за каузата свързана с даровитите деца на България и мечтата си да популяризира красивия ни фолклор и сред младите.

„Искам да пея фолклор“ е фондация, която изцяло ще разчита на спонсори, като основната ѝ идея е да подпомага млади таланти до 18 годишна възраст, които искат да се занимават с фолклор и да сбъднат музикалните си мечти, но нямат възможност.

Основната цел на фондацията е да създаде „затворен кръг“, като по този начин младите таланти да имат възможността да участват пряко в процеса на един музикален продукт- от подбора на песен, през записването ѝ, до реализирането на видеоклип, всичко това благодарение и на експертизата на Виктор и Ненчо Касъмови и техния екип.

„Изключително щастлива съм от факта, че успявам да сбъдна една моя мечта- а именно да подам ръка на български младежи, които активно искат да се занимават с фолклорна музика“. Винаги съм казвала, че опазването на българските традиции е изключително важно за мен и съм благодарна, че съдбата ме срещна с правилните хора- Виктор и Ненчо Касъмови, благодарение, на които мога да оставя следа в българската фолклорна сцена.“– сподели развълнувана Галина Димитрова.

Първите изпълнителки, на които фондацията „Искам да пея фолклор“ сбъдна мечтата, вече са факт. Талантливите Ивона и Ивана Малчеви, познати от фестивала „Пирин фолк“, представиха дебютната си песен „Ой, ле либе“ в ефира на Фен Фолк ТВ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist