fbpx

Вили Рай посвети песен на сина си

Written by on 06/11/2019

Вили Рай посвети песен на сина си

Видеоклипът „Сине мой“ в изпълнение на Вили Рай направи премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента обаятелната певица посвещава на своя син Райко, с когото съдбата ги разделя да живеят на хиляди километри един от друг.

„Пеем много за любов в песните си. Но най-голямата, изконната, вечната любов – това е любовта към децата ни! Искаме да са щастливи, но понякога съдбата ни праща на различни страни и единствено ни остава да се молим да са добре! Спомените, тъгата и радостта се смесват в едно особено чувство!“, разсъждава Вили Рай. „Със сина ми Райко се разделихме след войната в бивша Югославия, когато той остана да живее в родния Белград, а аз се върнах в България. Преживяли сме какво ли не онези години, не искам да си спомням дори …“, допълва тя. „Благословена съм, че сега Райко е щастлив с двамата си сина Максим и Стефан и в свободното си време продължава семейната музикална традиция, като прави своя новаторска техно музика. Внукът ми Стефан е един от малкото, приет в музикалното училище в Белград, преди да е навършил 5 години!“, гордее се Вили Рай.

„Сине мой“ е с румънски народни мотиви, текстът е на легендарния текстописец Живко Колев, а аранжиментът е на сръбския топ аранжор Александър Ковачевич. Отличително в стила на харизматичната изпълнителка е успешното смесване на различни балкански музикални фрагменти, които създават интересен микс от фолклорни култури. Такава е и „Сине мой“, която е включена в албума „Златно време“, продуциран от Диапазон рекърдс.

Видеоклипът е заснет в родния град на певицата под режисурата на Ненчо Касъмов. Лентата разкрива красотата на Етрополе и Етрополския Балкан. Сюжетната история се развива в двора на Павелпанчовата къща – музей, която е на повече от 200 години. В нея генерал Гурко и щабът му са настанени на 25 ноември 1877 година, след като ден по-рано Етрополе е било освободено от Западния отряд начело с него.

Специално актьорско присъствие в клипа има 5-годишният Цветолюб, който успешно влиза в ролята на любимия син като малък и пресъздава спомена за синовете, които неизменно порастват и напускат дома.

Видеоклипът може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube на медията: https://www.youtube.com/watch?v=VpPOXC9cHmw


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist