fbpx

Ансамбъл „Пирин“ с премиерен спектакъл на 23 октомври в зала 1 на НДК

Written by on 20/09/2022

Световноизвестият ансамбъл ПИРИН ще реализира втората част от националното си турне в периода от 27 септември до 3 октомври 2021 г., като кулминацията ще бъде в зала 1 на НДК!
Ансамбъл ПИРИН, “Старо имане”, 3 октомври , 19.30 часа, зала 1 на НДК.

В двете части на спектакъла „Старо имане“, Ансамбъл ПИРИН претворява наследството на традиционния фолклор във въздействащо съвременно изкуство.
Първата част, „От мъка иде твойто име“, разгръща емоционалната атмосфера на песните и танците, посветени на освободителните борби в Югозападните български земи.


Втората част, „Хляб, сол и вино“, поставя акцент върху пресъздаването на фолклорни образци от цялата етническа територия на България, в които се преплитат обреди и митология, труд и веселие.


Спектакълът е изграден по музика на: Марин Големинов, Кирил Стефанов, Петьо Кръстев, Матьо Добрев, Данчо Радулов, Росен Генков.
Хореография: Тодор Бекирски, Николай Цветков, Георги Гаров.
Претворен с вещина от творческия екип, фолклорът продължава да звучи актуално и да вълнува със своите дълбинни послания и жизненост.

В навечерието на предстоящия концерт – спектакъл, екипа на Фен Фолк ТВ се срещна с художествения ръководител Мирослав Димитров, който ни разказа какво ще видим на сцената в зала 1 на НДК на 23 октомври.

Репортажа, може да гледате тук:


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist