fbpx

„Адна ми Нурка остана“ разчувства зрителите на Фен Фолк ТВ

Written by on 21/10/2021

„Адна ми Нурка остана“ разчувства зрителите на Фен Фолк ТВ

В ефира на Фен Фолк ТВ своята официална премиера направи песента „Адна ми Нурка остана“, която разчувства зрителите на Фен Фолк ТВ със историята и посланието, което е закодирано в нея.

Видеоклипа към песента е реализиран в полите на Младежки хълм, град Пловдив, а заедно с народния певец участие взимат орк. Родопите с ръководител Борис Христев. Самия композитор и известен акордеонист признава, че посещава песента на своя син Васил Христев, който за съжаление загуби битката с Ковид 19.

Песента „Адна ми Нурка остана“ е от Златоградския край. Историята на песента разказва за майка, която имала четири дъщери – трите са в земя легнали, а една и Нурка остава и тя е много болничка.

Самата песен носи силна и въздействаща енергия, а зрителите на Фен Фолк ТВ с възхищение пишат своите поздравления към народния певец и целия екип за добре свършената работа. Даниел Караасенов споделя, че тепърва ще радва почитатели на българската народна музика с още нови проекти и песни спиращи дъха. Предлагаме ви пълния текст от фолклорната интепретация, за да вникнете в историята на една песен наситена с много емоция.

Адна ми Нурка остана

  • Хранила майка кутила три до четири дъщери триене са в земе легнали адна и Нурка остана..
  • Адна и Нурка остана и тя е яце болничка яце е боли главана.
  • Майка на нурка думаше. Нюрко майчина дъщерно ку жувеш да са направиш голем ща корбан да сторя.
  • Утре щиш майчо да видиш каква ще сватба да има в Казан ще вода да марят бела щат нурка да мият.
  • Майчинко Стара маичинко я нема да са направя и я ща майчо да легна до три е сестри лефтери.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist