fbpx

Автентичният фолклор на шопи, граовци и банатските българи заедно на една сцена

Written by on 07/03/2019

Концерт Виделина и идентичност

Концерт Виделина и идентичност

На 8 май от 19 ч. до 21 ч. в град София в Кино театър „Освобождение“ ще се състои концертът Виделина и идентичност, който има за цел за популяризира малки етнографски общности, съхранили своята уникална самобитност, специфичен език, колоритни традиции и обичаи.

На сцената ще се слеят красотата на автентичния фолклор на банатските българи, граовските и шопски обработени и автентични песни – в своеобразен пъзел,  като част от огромното богатството на етнографската мозайка на България.

Концертът е по идея на сдружение „Виделина и идентичност“, което организира изявата на малки етнографски общности, съхранили своята уникална самобитност, специфичен език, колоритни традиции и обичаи.

В Кино театър „Освобождение“ на едно място ще се съберат Ансамбъл „Фалмис“ към Дружеството на банатските българи в България, Ансамбъл за автентичен и изворен фолклор към НЧ „Пробуда 1937“ с. Кладница,община Перник, оркестър „Шопчета-бобчета“ към НЧ „Николай Хайтов 1936“ , гр. София, вокален ансамбъл Елбетица към сдружение „Виделина и идентичност“ , гр.София, талантливият певец от сърцето на Граово Антонио Симеонов и със специалното участие на граовската певица Сорина Богомилова.

На събитието ще има и изложба на автентични и съвременни художествени костюми от Софийския регион, представена от НЧ „Бурел – 2013“ с. Яблотина, община Драгоман.

Вход с покани-дарение 5 лв.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist