fbpx

Зоя Шопова

Зоя Шопова е на 27 години от София и е телевизионна водеща във Фен Фолк ТВ.

Завършва Национално училище за танцово изкуство София със специалност „Народни танци“. Следва бакалавърска степен по „Театър на движението – пантомима“ и магистратура „Актьорско майсторство за театър и кино“ в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов“.

Била е танцьор в ,,Шоуто на Акрани“ по БНТ2  и преподавател по народни танци на групи за начинаещи и напреднали. Участва и в кабаретната програма на балет Амбасадор.

Работи като преподавател по актьорско майсторство в школата ,,Училище за таланти“, както и в дублажа на БНТ.

От 5 години работи в Студио за документален театър ,,VOX POPULI“  в Червената къща, като има  участия по престижни фестивали в България и чужбина. 6 сезона е била част от спектакъла „Сако от велур“ в Народeн театър ,,Иван Вазов“. В театър „Сълза и смях“ вече 4-ти сезон участва в постановката „Щура любов“. Работи в пътуващата трупа на Искра Радева – Театър ,,Искри и сезони“.

Всеки петък и събота, както и в празнични дни, Зоя води предаването „Празнична наздравица“ по национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Тя бързо стана любимка на публиката и спечели зрителите с непосредственост и положително настроение.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist