fbpx

Петя Панева

Петя Панева е родена на 14.06.2000г. в гр. Варна. Учи в НУИ „Добри Христов“ гр. Варна със специалност ударни инструменти и е към школата по народно пеене на Павлинка Тодорова. От 4-годишна пее във вокална формация „Бънджи Сингърс“ и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор към музикалното училище, а след това започва да взима и индивидуални уроци. От тогава до днешна дата не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди. Пее в Ансамбъл „Одесос“ при МВР Варна и във фолклорна формация Изгрев. Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина- Прага, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява.

През 2016 на конкурса „С песните на Калинка Вълчева“ печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. Ето и някои от последните й награди:

-Конкурс с песните на „Вълкана Стоянова“ 2017- Голямата награда

– Национален конкурс „С песните на Тракия“ 2017- Специална награда

-Национален фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ 2017- „Златна лира“

-Национален фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ – Първа награда и едногодишна стипендия

-Конкурс с песните на „Иван Георгиев“ 2015 и 2017- „Голямата награда“;

През 2017 г. печели специалната награда на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански с изпълнение на живо на песента „Китка ми шарена“ /музика и текст: Руска Стоименова, аранжимент: Йордан Данев/.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist