fbpx

Ива Костадинова

Ива Костадинова е родена на 13.05.1994 г. в гр. София. Внучка е на известната народна певица Гуна Иванова. От нея Ива и сестра ѝ Велислава наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова. Групово сеизявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но Ива продължава да се изявява на музикалната сцена в дует със сестра си, както и с баба си.
Ива завършва средното си образование със специалност „Банково дело” в елитната Национална стопанско-финансова гимназия в гр.София. Продължава образованието си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”, но това, че образованието ѝ е различно и далеч не свързано с музика, не я спира да се занимава професионално с нея.
През 2016 г. подписва договор с музикална компания Diapason Records, а нейни видеоклипове може да се гледат по Фен Фолк ТВ.
Песни в репертоара: „Катерино моме“, „Девойко мари хубава“, „Море сокол пие“, „Песен за Самуил“, „Недо ле, арна девойко“, „Море пиле, славей пиле“, „Сойка птица“, „Ой, ти моме, Ангелино“, „Айде моме, босо по росата“ и др.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist