fbpx

Дует Пирин

Радостина Димова е родена през 1990 г.  в гр. Самоков. Започва да проявява интерес към музиката още в най-ранна детска възраст. Взима първите си уроци на 10-годишна възраст. През 2008 г. се запознава със своята дуетна половинка Румен Иванов, покрай който започва да се заражда любовта й към македонската песен. Гостуват заедно на международен фестивал в Република Хърватия същата година. Участва както на местни събори и тържества, така и на много наши международни фестивали в Банско, Рожен, Дорково, Пещера, Микрево и др., от които има множество дипломи, плакети и грамоти!

Румен Иванов е роден през 1987г. Израства в с. Бели Искър, общ. Самоков. В семейството му винаги на почит е била македонската песен. Още от ранна детска възраст проявява страстта си към музиката и акордеона. На 10 годишна възраст започва да учи акордеон и солфеж в музикалната школа в гр. Самоков. На 14 годишна възраст е приет в НХГ “Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Благоевград-специалност акордеон, където завършва средното си образование. Издирва и обработва песни от македонския край, така прави и първите си крачки като композитор и аранжор. Изявявал се е на много конкурси – “Орфеево изворче“ гр. Стара Загора, “Танцуващи клавиши“ гр. Нови пазар и др., където изпълнява и свои авторски произведения и печели редица награди. Заедно с Радостина Димова участват и са лауреати на множество международни фолклорни фестивали и конкурси в страната и зад граница.

Двамата заедно се представят като „Дует Пирин”.

През 2016 г. участват в Конкурса за авторска македонска песен с „Жалба за майка” и в Конкурса за изпълнителско изкуство с „С каменички фърлат, мамо”.

През 2017 г. участват на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански, на който се представиха с изпълнение на живо на песента „Ой, Янино“.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist