fbpx

Ашли

Ашли е родена на 21 октомври в град Смолян.
Пее от 6-годишна по сватби и събори. Участвала в много конкурси с фолклорна музика. Печелила е награди на конкурса „Орфеево изворче” през 2010 и 2011 година. Също така е отличена с приза за изпълнителско изкуство „Златна лира на Орфей” две години подред. Получава специални награди и извън пределите на България – от община Ксанти, Гърция и Анкара, Турция. Паралелно с многобройните си изяви на конкурсните сцени, започва да пее в различни заведения из страната от 14-годишна. Така успява да натрупа богат репертоар и сценичен опит. Животът й от дете е на колела, в различни области с многобройни участия на разнообразни сцени.
Завършва средното си образование в НУФИ – Широка Лъка с профил народно пеене. Посещава и лятната школа в Широка лъка с преподавател Бинка Добрева. След това продължава образованието си в бакалавърската програма Поп и джаз педагогика в СУ „Климент Охридски”.

Продължава с магистър „Образователен мениджмънт“ – Софийски университет, с практика като заместник директор в 56 СОУ „Константин Иречек“.

Работи като музикален педагог в 51 СОУ „Елисавета Багряна“. През 2012 година подписва договор с музикална компания Diapason Records, където издава проекти в жанр попфолк и фолклор.

В началото на 2018 година основава собствена музикална школа „Ashley Academy”.
Ашли изпълнява еднакво добре попфолк, фолклор, поп, българска естрада и джаз.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist