fbpx

Цветелина

Цветелина е родена е на 31 юли в южния български град Петрич, като четвърто дете в многодетно семейство. Веднага след раждането и заедно със семейството си се мести във Варна. Родителите и са дейци на самодейни състави за български фолклор, от където певицата наследява своя талант и обич към музиката.

Цветелина влиза в детския танцов ансамбъл „Китка цвете“ с художествен ръководител Йордан Илиев, с когото има и телевизионни участия. Изучава солфеж и народно пеене. Завършва седми клас в училище „П. К. Яворов“ във Варна, него започва да учи в музикална паралелка на училище „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Същевременно е част от местния оркестър „Хармония“. След завършване на музикалното училище, се връща във Варна, където работи с няколко музикални формации и в частност ансамбъл „Обреди“.

През 1999 година на първия национален фестивал за нова авторска песен „Тракия Фолк“ в Стара Загора, Цветелина печели Първа награда на журито с песента „Ето ме“, по музика и текст на Митко Митев и аранжимент на Пламен Велинов.

През 2000 година Цветелина печели първа награда на журито на фестивала „Тракия Фолк“ с песента „Отиваш си“ по музика на Орхан Мурад, текст на Надежда Захариева и аранжимент на Максим Горанов.

На фестивала „Пирин Фолк“ в същата година печели награда на публиката и трето място на фестивалното жури.

След поредица музикални проекти, на 28 април 2002 година излиза петият и албум „Син си имам“. С песента „Мамо“. Зад гърба си талантливата изпълнителка оставя много песни, които до ден днешен зрителите пеят от душа и сърце.

През 2021 година е специален гост изпълнител на международния фестивал „Пирин фолк“ – Сандански, където представя на зрителите рецитал с едни от най-емблематичните и песни: „Писмо от чужбина“, „Слънчова сестра“, „Мамо“, „Приятелю мой“ и много други.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist