fbpx

ХАМИД ИМАМСКИ

 

 

Хамид Имамски e водещ на предаването „Гласът на Родопите“, посветено на родопския бит и култура.

Предаването „Гласът на Родопите“ можете да гледате на живо всяка неделя от 18:00 до 22:00 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ и от 18:00 до 19:00 ч. по Фен ТВ, както и в официалните facebook страница и YouTube канал на Фен Фолк ТВ.

Ценителите на родопския фолклор ще могат да гледат предаването на живо всяка неделя от 18:00 до 22:00 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ и от 18:00 до 19:00 ч. по Фен ТВ, както и в официалните facebook страница и YouTube канал на Фен Фолк ТВ.

„Гласът на Родопите“ е предаване, в което зрителите могат да обогатяват познанията си за този красив край на България и да споделят любовта си към него, заедно с водещия и гостите.

В предаването има няколко рубрики, които разкриват различни аспекти от родопския бит и култура.

„Битът на Родопите” разказва повече за бита и културата на Родопите.

„Хайде на Шанлика” е рубриката, в която зрителите могат да се свържат на живо със студиото и да разговарят с водещия и госта. В тази част от предаването ще се изпълняват традиционни родопски песни и танци.

„Песни от корените” е тази част от предаването, в която зрителите могат да се запознаят с автентични родопски песни, както и тяхната история.

Специален гост на предаването всяка седмица е популярно лице, свързано с музиката и традициите на Родопите.

Предаването има два успешна телевизионни сезона, като в момента се излъчва трети.

 

Хамид Имамски е от с. Триград. Роден е на 24 септември в гр. Девин. Там завършва СОУ „Христо Ботев“.

Висшето си образование продължава в Лесотехнически университет със специалност „Горско стопанство“, където се дипломира като инженер-лесовъд  по горско стопанство. След което защитава с отличен магистърската си теза „Изчисляване на продуктивността и запасите на мурсалския чай на територията на ДГС „Триград“ в специалност „Стопанисване на горите – специални ползвания в горите (недървесни продукти)“.

Образованието му не е свързано с музика, но тя е в сърцето му. Особено родопската песен. От дете пее на събори, празници и сватби. Още тогава се отличава с автентичното пеене. Когато е във втори клас за първи път се качва на голяма сцена на Националния фолклорен събор „Рожен“, където печели първо място и златен медал с песента „Момне ле, мари каматна“. Като малък става част от групата за автентични песни към НЧ „Изгрев“-1936″, с. Триград, където пее и до днес.Изявите му се простират извън пределите на България. Многократно гостува на събори на български общности в Турция и Гърция, където с часове пее свидни автентични родопски песни.Той е самоук талант. Никога не е получавал професионални уроци. За него родопската певица Радка Кушлева е светилото на автентичния родопски фолклор.

Изпълнителят издирва и записва над 500 автентични родопски песни, благодарение на своята прабаба Хасибе Кьорчева, която доживява 108 години. Голяма част от тях са от бита и традициите на помаците. Интересното е, че успява да научи оригиналното им звучене, така както са ги пели преди години.

Първия си самостоятелен албум „Чеирен се е запалил“ издава през 2018 г. Съдържа 10 автентични песни от всички части на Родопите. Сюжетът им е свързан с истински човешки съдби, история и бит от преди няколко века. През 2019 г. е преиздаден, поради изчерпване на тиража. Във времето следват още продукции със заглавия: „Бялен ми вятер дуеше“, дуетният албум с Диди Кушлева – „В памет на Радка Кушлева“ и „Три ми са пушки пукнали“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist