fbpx

Павел Мирославов Димитров е на 15 години. Занимава се с музика от 6-годишен.

От 2013 г. до 2021 г. е солист във формация за автентичен фолклор „Куклици“, гр. Пловдив. От една година той е ученик в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка Лъка“ – специалност народен инструмент – кавал, с преподавател Дамян Йорданов. Настоящ негов преподавател по народно пеене е Антония Кетенева.

През годините е участвал в множество конкурси и фестивали в страната, където винаги е заемал призови места. Участник е в първото издание на фестивала „Детски Пирин фолк“, в дует с Мелек Ерен, а в третото в дует с Мелек Ерен, както и със солово изпълнение, с което спечели наградата „Свети Врач“ на кмета и Община Сандански – грамота и статуетка – 30 август 2019 г.

Със своите постижения, пет поредни години (2015 – 2019 г.) Павел бе член на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Павел споделя, че притежава ключови знания и компетентност в народно певческия изпълнителски стил. За него фолклорното пеене и народната носия са национална гордост.

Павел Димитров се определя като талантливо дете, което следва своята творческа амбиция за музикално развитие и професионално обучение в сферата на певческото и инструменталното изкуство.

На „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2022 Павел Димитров ще се представи с песента „Парапунов войвода“ /Музика и текст: Димитър Янев, Аранжимент: Стоян Пейков/

 

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist