fbpx

Димитър Лукарски

Димитър Лукарски

Димитър Лукарски

Димитър Лукарски е роден на 11 март 1987 г. в София, но израства в Радомир. Това е родният град на баща му и е известен с певческата традиция, която е с характерно вибрато на гласа – „тресене”. Точно тази техника успява да усвои Димитър след усърдна работа и много слушане на доказали се изпълнители. Той е известен като младия глас на Шоплука.

Образованието му преминава в музикалната паралелка в началното училище в Радомир и в гимназията в Перник. Получава диплома за музикален педагог от ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Той споделя една лична история за музикалния си талант – неговата баба е била певица в художествената самодейност, от нея получава първите уроци по пеене. Тя е изпълнила и една стара традиция в радомирския край –  дала е първата глътка вода на внука си от звънче, за да има звънлив глас.

През годините е черпил знания от утвърдени имена във фолклора като Павлина Горчева, Славка Секутова, Радка Алексова, Станчо Стоилов, Кремена Станчева и други български гласове.

Имал е изяви в радио и телевизионни предавания, концерти и фестивали в страната. Представял е Шопския фолклор в Италия, Франция, Белгия, Германия и други страни.

Обича да пее тъжни и бавни песни, защото те показват какъв майстор си.

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST