fbpx

ГАЛИНА ДИМИТРОВА

Галина Димитрова е водещ на предаването „Магията на традициите“, което представя богатството на фолклора, традициите и народното творчество на различните области в България, открояващи се със своите характерни белези. То ни отвежда в необятната магията на обичаите, танците и песните, предаващи се от поколение на поколение.

„Магията на традициите“ се излъчва всяка събота от 15:30 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ, с повторения всяка неделя от 10:00 ч., вторник от 16:30 ч. и четвъртък от 08:00 ч.

Галина Димитрова е родена на 07 септември. Първите стъпки в музиката прави като дете, свирейки на акордеон и като танцьор в народен ансамбъл. Завършва средното си музикално образование в гр. Разград, със специалност “Флейта, народно пеене и облегатно пиано”.
Придобива бакалавърска степен в Шуменския университет специалност “Музикална педагогика”, а по-късно и магистърска степен в УНСС, специалност “Счетоводство и контрол”.
През 2000 г. се премества да живее в София и през 2002 г. издава първата си песен “За тебе мога” под името Галина, която се превръща в тотален хит. Постъпва в Националния полицейски синдикат, където организира благотворителен концерт за деца на загинали полицаи.
През 2007 г. на конкурса “Мисис България” печели наградата на публиката и през 2008 г. представя България на световния конкурс “Мисис Глоуб”, откъдето се завръща с няколко награди.
Известно време работи като главен експерт в Министерството на икономиката, а от 2019 г. е телевизионна водеща на предаването “Съвременни незнайни воини” в телевизия “Българе”.
През 2021 г. Галина Димитрова участва в конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански с песента „Пролет“ (музика: Румен Лозанов, текст: Петър Кривенчев, аранжимент: Стоян Джамбазов – Джемби). Участва и в конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2021. Там се представя с песента „Дай ми власт“ (музика: Румен Лозанов, текст: Галина Димитрова, аранжимент: Стоян Джамбазов – Джемби).

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2022г. , Галина Димитрова представи с песента „Пей ми, Пирине“ /музика: Красимир Гюлмезов, текст: Мариета Ангелова, аранжимент: Красимир Гюлмезов. На престижния форум получава наградата на община Сандански. През септември 2022 г. става част от каталога на музикална компания Ара Мюзик.BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist