fbpx

 

Александър Александров е на 22 години от град Годеч.

Още от 5-годишна възраст се занимава с пеене и народни танци. Много пъти се е изявявал както на родна, така и на международна сцена.

Хобито му се превръща в негова професия. В момента е художествен ръководител и хореограф на фолклорен клуб „Гайтан“ – град Годеч. Преподава танци и на деца в ДГ „Юрий Гагарин“. Самият той танцува в най-стария танцов ансамбъл в България – ансамбъл „Средец“. Студент е в Музикалната академия, специалност Българска народна хореография.

Като изпълнител стартира своята кариера съвсем скоро с дебютен сингъл в различен стил от народната музика. Преди това е имал множество участия по концерти в родния си град.

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 Александър Александров ще се представи с песента „Двоица влюбени “ (музика и аранжимент: Сашко Митковски, текст: Никола Ваклинов).

В конкурса изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 Александър Александров ще се представи с песента „Йорданица“ (музика: народна, текст: народен, аранжимент: Цветан Колев и Добромир Калпаков.BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist