fbpx

Нов фолклорен изпълнител в каталога на Ара мюзик

Written by on 07/04/2020

Нов фолклорен изпълнител в каталога на Ара мюзик

В първите дни на 2020 г. фолклорният каталог на музикална компания Ара мюзик се обогати с още един талантлив изпълнител.

 Иван Паланов е роден на 26.01.1986 г. в гр. Велинград. Любовта му към фолклора и специално към македонската песен произтичат още от прапрадядо му, който е родом от банското село Обидим, а по-късно се преселва във велинградското село Чепино. Семейството на баба му се е славело с музикални певчески самодейски заложби, а баща му свири на тромпет, акордеон и китара.

Иван завършва Професионална гимназия по икономика и туризъм в родния си град. След това продължава висшето си образование в Национална спортна академия със специалност „Кинезитерапия и рехабилитация“, където се дипломира през 2012 г., а успоредно с това придобива и квалификация за фитнес инструктор.

Занимава се с музика от 2 години, като началото на професионалното му развитие поставя запознанството му с Илиян Михов – Баровеца, който е негов ментор. Именно с неговата авторска песен „Пиринска мома хубава“ Иван Паланов взема участие в XXVII-мото издание на утвърдения фестивал „Пирин Фолк“ Сандански и печели специалната награда на Фен Фолк ТВ. Участвал е и в двете издания на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ Банско.

В началото на 2020 г. Иван сключва договор с музикална компания Ара мюзик и вече е част от фолклорния й каталог.

Освен музиката, другата голяма любов и ежедневие на младия изпълнител е спортът. Като дете тренира плуване, тенис на корт и гребане. На 16 години започва да се занимава професионално с бойното изкуство Българско Кемпо, като 5 години по-късно бележи успехи като част от Парадния тим на България.

В репертоара си Иван Паланов има македонски и родопски народни песни, между които „Ай, да идем, Яно“, „Магдено, моме, мори“, „Расти, боре“, „Я ти постилам“, „Стига ми се, момне ле“, „Девойко, мари хубава“ и много други.

 

„Българският фолклор ме изпълва с неописуеми енергия, любов и страст! Затова реших да му се посветя с цялата си целеустременост, хъс и отговорност!“, споделя изпълнителят на Ара мюзик.

 

Видеоклипове на Иван Паланов се излъчват в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията, а за връзка с него може да го последвате във фейсбук страницата му Иван Паланов / Ivan Palanov и в Instagram @ivanpalanov.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist