fbpx

Гласът на Родопите – новото предаване на живо в ефира на ФЕН ФОЛК ТВ

Written by on 19/03/2021

Гласът на Родопите – новото предаване на живо в ефира на ФЕН ФОЛК ТВ

Гласът на Родопите е предаване за бита и културата на Родопите.

Ценителите на родопския фолклор ще могат да гледат предаването на живо всяка неделя от 18:00 до 20:00 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ и от 18:00 до 19:00 ч. по Фен ТВ, както и в официалните facebook страница и YouTube канал на Фен Фолк ТВ.

Водещ на предаването ще бъде известният фолклорен певец Хамид Имамски, който е виден представител на родопския край. За него родопската песен има специално място в сърцето, а любовта му към родния край стои над всичко.

Гласът на Родопите е предаване, в което зрителите ще могат да обогатяват познанията си за този красив край на България и да споделят любовта си към него, заедно с водещия и гостите.

В предаването има няколко рубрики, които разкриват различни аспекти от родопския бит и култура.

„Битът на Родопите” ще разказва повече за бита и културата на Родопите. В рубриката ще видите проф. Венцислав Димов виден фолклорист, който ще ни потопи с разказите си в историята на този край.

„Хайде на Шанлика” е рубриката, в която зрителите ще могат да се свържат на живо със студиото и да разговарят с водещия и госта. В тази част от предаването ще се изпълняват традиционни родопски песни и танци.

„Песни от корените” е тази част от предаването, в която зрителите ще могат да се запознаят с автентични родопски песни, както и тяхната история.

Специален гост на предаването всяка седмица ще бъде популярно лице, свързано с музиката и традициите на Родопите. Тази седмица това е Евелина Станчева – обичано име от родопския изворен фолклор.

Гласът на Родопите стартира в неделя, 21 март, в 18.00 ч.

Можете да  гледате предаването на живо в ефира на Фен Фолк ТВ и тук:

facebook: https://www.facebook.com/fenfolktv

You Tube: https://www.youtube.com/fenfolktv


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist