fbpx

Национални фолклорни празници „Приморска перла“

[Приморско]

Event info
Date: 04/09/2018
Address: Приморско
Details

 

За четвърта поредна година националните фолклорни празници „Приморска перла“ събират най-големите имена в българския фолклор  от 01.09. до 04.09.  Празниците се провеждат под председателството на Петър Араклиев и с почетното членство на маестро проф. Минчо Минчев, осем членно жури ще има тежката задача да избере най-достойно представилите се фолклорни изпълнители.

 

Конкурсите са разпределени по дисциплини и възрастови групи. Освен изпълнители на фолклорни песни, ще бъдат оценявани и танцови формации и разбира се емблематичните за НФП „Приморска перла“ виртуози на народните инструменти и народни оркестри. Националните фолклорни празници „Приморска перла“ се провеждат под патронажа на кмета на Община Приморско, д-р Димитър Германов. Селекцията на участниците е правена повече от осем месеца.

 

Тази година участие ще вземат над 1200 души, като индивидуални и групови изпълнители. Организаторите са предвидили за гостите и жителите дефиле на изпълнителите по главните улици на града на 03-04.09. Това събитие се очертава, като едно от водещите в културно-масовата дейност на Община Приморско, имащо за цел утвърждаването на град Приморско като фолклорна столица на Южното Черноморие.

Автор: Флагман.БГ

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist