fbpx

II-ри Национален фолклорен събор край теснолинейката

ЖП гара Аврамово

Event info
Date: 10/08/2019
Time: 11:00
Location: ЖП гара Аврамово
Event: https://www.facebook.com/events/690363568089205/
Details
„С хорá и песни край релсите тесни”

„С хорá и песни край релсите тесни”

Заповядайте на Втория национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, който организираме край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, на 10 и 11 август 2019 година (събота и неделя).
Нека отново бъдем заедно, за да заявим подкрепата си за теснолинейката, да уважим ентусиазма и уменията на стотиците самодейци, които ще се изявяват на сцената отново безвъзмездно, да подишаме чист прохладен въздух сред Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров!
Вечерта на 10 август (събота) подготвяме голям празничен концерт, огън и греяно вино – така че планирайте да останете до късно.
Ако искате да бъдете с нас и двата дена, може да нощувате в Юндола (7 км от събора), Якоруда (15 км от събора) и Велинград (30 км от събора), както и на палатка – около гарата – без такса!
Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката, но апелираме да използвате автомобилен превоз, тъй като влакчето е с ограничен капацитет, който миналата година се оказа крайно недостатъчен, предвид броя на гостите на събитието, който надхвърли 1500 души.
Вярваме, че и тази година заедно ще направим голям празник за местните хора и за пореден път ще успеем да проучем теснолинейката и нейните красоти!

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist