fbpx

Черноморски събор “Евро фолк”

Царево - Китен

Event info
Date: 10/09/2018
Location: Царево - Китен
Details

 

Черноморският събор “Евро фолк” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави. Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

 

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк 2018” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

 

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални кабелни телевизии  „Travel TV“ и „Родина ТВ“, както и по Световните Internet телевизии „EuroFolkTV“ на адрес tv.eurofolk.com и „TV Rodina“ на адрес www.tvrodina.com. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist