fbpx

Беглика фест 2018 – Десет стъпки по пътя

Язовир Голям Беглик [Батак]

Event info
Date: 22/08/2018
Location: Язовир Голям Беглик
Address: Батак
Details

Който е бил на Беглика, я носи в очите и сърцето. Беглика фест в една дума е Магия – във всичко и най-вече в хората.

Първата стъпка беше през 2008 година, когато се роди Беглика фест. В началото бяхме седем организации и няколко ентусиасти. Наричахме се „Министерството на Свободата”

Всяка следваща стъпка беше учене в забавление – как да излъчваме, да попиваме, да свирим, да танцуваме, да осмисляме и да споделяме свободата и красотата.

Високи мощни ели, меки поляни за боси крака, хладни бляскави води и бреговете на Големия Беглик. Вечер – огньове и тъпани, голяма луна на черно одеяло, топли сладки приказки между непознати приятели, които се срещат веднъж годишно. Денем музиката цял ден не те пуска от танците с развети коси. И току-виж си пропуснал дискусиите, семинарите, йогата, театъра на импровизацията, танца на силата, а тишинавтите отдавна са заминали на своя остров.

Но дори и да лежиш на поляната в плен на магията и да наблюдаваш човешкия мравуняк, си обзет от щастието да си част от едно невероятно цяло. Само за 1, 2, 3, 4, 5 дни през последните 10 години. Пазиш си ги в сърцето цялата година, за да дочакаш следващата.

Как да опишеш Беглика фест? С една дума: Магия – във всичко и най-вече в хората.

Това не се описва. То се преживява. От 22 до 27 август 2018 година.

Пак по пълнолуние. Пак на язовир Голям Беглик.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist