fbpx

Концерт „Виделина и идентичност“ реди етнографска мозайка

Кино театър "Освобождение", гр София

Event info
Date: 08/05/2019
Time: 19:00
Location: Кино театър "Освобождение", гр София
Event: https://www.facebook.com/events/399194380814111/
Details
Концерт "Виделина и идентичност"

Концерт „Виделина и идентичност“

Сдружение „Виделина и идентичност“ подкрепя разпространението и утвърждаването на духовни и културно-просветни ценности, съдейства за подпомагане на културни и творчески изяви, поддържа въздигането и утвърждаването на национално самосъзнание и идентичност.

С тази мисия „Виделина и идентичност“ организира изявата на малки етнографски общности, съхранили своята уникална самобитност, специфичен език, колоритни традиции и обичаи.

На една сцена ще се слеят красотата на автентичния фолклор на банатските българи, граовските  и шопски обработени и автентични песни – в своеобразен пъзел,  като част от огромното богатството на етнографската мозайка на България.

На една сцена ще се качат Ансамбъл „Фалмис“ към Дружеството на банатските българи в България, Ансамбъл за автентичен и изворен фолклор към НЧ „Пробуда 1937“ с. Кладница,община Перник, оркестър „Шопчета-бобчета“ към НЧ „Николай Хайтов 1936“ , гр. София, вокален ансамбъл Елбетица към сдружение „Виделина и идентичност“ , гр.София, талантливият певец от сърцето на Граово Антонио Симеонов и със специалното участие на граовската певица Сорина Богомилова.

На събитието ще има и изложба на автентични и съвременни художествени костюми от Софийския регион, представена от НЧ „Бурел – 2013“ с. Яблотина, община Драгоман.

Вход с покани-дарение 5 лв.

 

 

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist