fbpx

Хор „Ваня Монева“ на „Фортисимо Фест“ 2018

Разград, Враца, София

Event info
Date: 16/09/2018
Location: Разград, Враца, София
Details

 

Този септември турнето на “Фортисимо Фест” минава през Разград, Враца и София със звездното участие на Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова, хор “Ваня Монева” и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

 

Три изключителни концерта на открито – в Разград на 12 септември, площад “Ларго”, във Враца на 14 септември пред спортен комплекс “Христо Ботев” и в София на 16 септември пред Народен театър “Иван Вазов” ще съберат отново под звездите любителите на българската музика от последните 100 години. Началото на концертите ще е в 20.00 ч. Входът е свободен.

 

Програмата ще бъде разделена на три части. Тя ще започва с класически български произведения за оркестър, след това водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов ще пренесат публиката през фолклорните мотиви на Георги Андреев, а за финал ще звучи незабравима музика от култови български филми.

 

Българската филмова музика за втори път присъства в програмата на “Фортисимо Фест” и това се случва след големия й успех на концертите през 2017 г. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

 

Организатори: фондация “Америка за България” и фондация “Триола Квинтола”.

Източник: artsofia.bg

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist