fbpx

Фолклор на кръстопът – концерт на група Outhentic

гр. София

Event info
Date: 07/11/2018
Time: 20:30
Location: гр. София
Event: https://www.facebook.com/events/1633978376706862/
Details

Фолклор на кръстопът

На 7 ноември в SOFIA LIVE CLUB, българската група Outhentic ще съчетае автентичен български фолклор с джаз, фънк и груув, както и с келтски, ирландски и финландски мелодии. Концертът е с начален час 20:30 часа. Песните, който ще чуе публиката се раждат по време на турнетата на групата по света. Въпреки че са млада формация, Outhentic имат голям опит с международни участия – на етно фестивалите в Белгия и Швеция, както из цяла Европа, където правят и участват в работилници за българска музика и срещат музиканти от цял свят. Именно там, младите творци се срещат с британския китарист Йън Стивънсън, с когото по-късно работят заедно върху оригинални интерпретации на български фолклор.

Райна Василева (вокал, перкусии) и Живко Василев (кавал, пиано) имат амбицията да съберат световната музика на едно място, а поводът е петата годишнина от първия им съвместен запис.

По време на едно от своите участия, Райна и Живко преподават български фолклор на певци от Кения и Индия, на ирански гъдулар и индиец – перкусионист. Така осъзнават, че именно смесицата между различни стилове в уърлд музиката е дестинацията, към която групата ще поеме в албума, над който работят в момента. На предстоящия им концерт публиката ще бъде първата, която ще чуе няколко композиции от него.

Гост-музиканти на сцената ще бъдат Авигея, Борислав Илиев, Стоян Янкулов – Стунджи и Димитър Сираков.

Събитието ще се осъществява с финансовата подкрепата на Министерство на културата на Република България.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist