fbpx

Гуна Иванова на „Нощ на самоводската чаршия“

Самоводска чаршия [Велико Търново]

Event info
Date: 24/09/2018
Location: Самоводска чаршия
Address: Велико Търново
Details

Четири дни ще продължи тази година колоритният празник „Нощ на самоводската чаршия“, който се провежда заедно с фестивал на занаятите. От 21 до 24 септември на прочутата търновска улица ще има работилници, майстори и демонстрации на различни занаяти. Събитието е вдъхновено от европейската инициатива „Нощ на музеите”.

 

50 самоуки творци ще участват в празника на търновската улица. Те ще покажат ръчно изработена керамика, бижута, аксесоари, играчки, кожени изделия, плъсти и др. В базара на продукти и храни с екопроизход ще има ръчно точена юфка, различни видове мед, сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени. В своите работилници майсторите от чаршията ще демонстрират съхранените от тях старинни технологии и ще дават уроци на желаещите.

 

Като част от фестивала са и поредицата концерти, изпълнения на улични артисти и музиканти, пърформанси, интерактивни игри и детски представления. За първи път на събитието ще гостува фотографът Асен Великов с изложбата си „Родова памет“. Майсторът на портретната фотография на фолклорна тематика ще покаже 26 от най-добрите си снимки, които ще бъдат експонирани на фасадата на Старата поща.

 

Празникът на Улицата на занаятите във Велико Търново ще започне на 21 септември с Нощта на Самоводката чаршия. Вечерният концерт от 20,30 ч. ще е на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили с участието на Гуна Иванова, поп звездата Росица Кирилова, фолклорна формация „Ладена”, танцов състав „Алгара” и др. Вечерта ще завърши със зрелищното огнено шоу на артистите от театъра на огъня и сенките Fireter.

 

В събота, 22 септември, на чаршията ще бъде представено поетично-музикално шоу „Търся те… в хоризонта на моята длан“ с участието на Симеон Аспарухов, Ива Спиридонова и дует KsAnA и музикалния проект Grpovin Pipers, създаден от членове на Oratnitza, BalkanHED & I.V.R. Project, който съчетава експериментално звучене с родопска каба гайда, прогресив рок елементи, електроника, дръм енд бейс и дъбстеп.

 

На 23 септември на Самоводката чаршия ще звучи джаз, както и романтичната музика на търновеца Петко Савов и Стелияна от „Гласът на България”, а от 18,00 до 19,00 ч. за всички любители на българските народни ритми ще има хоротека.

 

Есенните празнични вечери завършват с огнено шоу от 22,00 часа.

Източник: borbabg.com

 

 

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist