fbpx

Ансамбъл “ЧИНАРИ” чества 25 години от създаването си с юбилеен спектакъл

Зала 1 на НДК, гр. София

Event info
Date: 10/12/2018
Time: 19:30
Location: Зала 1 на НДК, гр. София
Event: https://www.facebook.com/events/1898451160462560/
Details

Ансамбъл "Чинари"

25 години от създаването си ще отбележи първият български частен ансамбъл “ЧИНАРИ” – с пет спектакъла в един! Юбилейното събитие ще бъде на 10 ДЕКЕМВРИ в зала 1 на НДК от 19.30 ч. В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката произведения – с най-ефектните и въздействащи фрагменти от тях. Феновете на ансамбъла ще видят моменти от “Магията на танца”, Траките” и “Мистичен ритъм”, които ще съставят първата част на спектакъла и ще я определят, като по-мистична, с повече фантазия и съвременна трактовка на българския фолклор. Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли “Възрожденски разкази” и “Ние българите”, като тази част ще бъде изцяло фолклорна. На 10 ДЕКЕМВРИ в зала 1 на сцената ще се насладим на майсторството на прекрасните танцьори от ансамбъл “ЧИНАРИ”, на група “ETNOTIX”, трио “Булгарина”,  квартет “Българи” и „Чинари дръмс“ .

Вече 25 години ансамбъл „ЧИНАРИ“ по оригинален начин пресъздава музиката, песните и танците в българското изкуство, черпейки вдъхновение от него. Трупата с гордост продължава традицията, претворявайки магията на мистичния ритъм.
През годините, хореографът и директор на ансамбъла – Асен Павлов създава 13 авторски спектакъла, които по традиция артистите  представят  пред публика всяка година преди Коледа.

   БИЛЕТИ за Юбилейния спектакъл – 25 години Ансамбъл “ЧИНАРИ” на 10 декември в зала 1 на НДК, можете да намерите в интернет на  www.Ticketportal.bg или да закупите от Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.

До 1 ноември 2018 г. билетите, пуснати в продажба, могат да бъдат закупени на ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ с отстъпка 5 лева от редовните.

През 2015 г. продуцентът и ръководител на „Чинари“ – Асен Павлов е удостоен с ИКАР за спектакъла “Траките”. През 2016 година aнсамбъл „Чинари“ става носител на „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци – за музикално-танцовия спектакъл „Ние, българите“. През 2017 г. Министерство на Културата на Република България награждава ансамбъла и Асен Павлов с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В началото на 2018 г. Калоян Павлов бе награден от Съюза на артистите в България с „ИКАР 2018“ за Вариатетно и атракционно изкуство, за спектакъла „Мистичен ритъм“.  На 29 април 2018 година, Асен Павлов и Калоян Павлов получиха награда от Асоциацията на хореографите в България – „ЗЛАТНА МУЗА 2018“ в категория „Хореография в българския танцов фолклор“, за спектакъла „Мистичен ритъм“.

На 28 май 2018 г. ансамбълът взе участие в едно от най-значимите и престижни за страната ни културни събития – концерт-спектакъла „Discover Bulgaria” в Рим, в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Освен танцьорите от “Чинари”,  в него участваха Костадин Генчев – кавал, Трио “Булгарина” и  “Чинари Дръмс”.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist