RT Fresco - шаблон joomla Книги
Вторник, 17 Април 2018 07:11

Самодейци представиха красотата на българския фолклор в Италия

Оценете
(0 гласа)

Автор: Милена Митева
Самодейци от гр. Свиленград представиха красотата на българските танци извън страната. Танцов клуб (ТК) "Ритмика" – Харманли, и Клуб за народни танци "Веселяци" – Свиленград, взеха участие в Международен фолклорен фестивал, провел се от 29 март до 1 април в Италия.

През първите два дни от посещението си самодейците участваха в дефилета. Те се състояха в Сан Ремо и Кан. По време на тях, групите от България се срещнаха с танцьори от Германия, Естония, Кипър, Испания, Италия, Република Чехия и Турция.

През третия ден се състоя и кулминацията на гостуването. Танцовата група на Вели Велев и Петя Стефанова танцуваха на сцена на италианското градче Диано Марина, което е разположено на брега на Лигурско море. Те представиха десетминутни хореографии, които показаха красотата на фолклора на страната ни.

За участието си и двата състава получиха плакет и купа.

"Ние, българските танцьори от ТК "Ритмика“ и "Веселяци“, Свиленград, с грейнали лица се втурнахме във вихъра на бързите български хора и бяхме бурно аплодирани от многобройните зрители. Благодарност изказваме за поканата да присъстваме заедно с Клуб за народни танци "Веселяци" на това прекрасно събитие и на ръководството на Народно читалище "Братолюбие“ – Любимец, които ни предоставиха носиите, с които се представихме в първия ден на фестивала. Благодарим и на нашия хореограф Вели Велев, който ни подготви за достойното представяне на Харманли и България" - споделят танцьорите в своя публикация във Facebook.