RT Fresco - шаблон joomla Книги
Четвъртък, 15 Юни 2017 08:33

Румяна Попова: Основно за фигурата ми е движението

Оценете
(2 гласа)

Интервю за в-к „Доктор“, автор: Мара Калчева

Г-жо Попова, как поддържате чудесната си фигура?
Обикновено ходя на фитнес. Когато стане по-топло, тичам в един прекрасен парк с езеро над Благоевград – Бачиново. Имам си специален маршрут, по който правя обиколки, и след това упражнения. Но през повечето време тичам, което е доста уморително. Основно за фигурата ми е движението. Не си ограничавам храната. Лятото карам колело и плувам.
Каква храна приемате?
За мен е важно да ям качествена храна. Не купувам хляб, в който да има нещо повече от мая, брашно, сол и вода. Рядко купувам салами, кренвирши и от този род продукти, защото знам, че не са истински. Намерила съм фермери със собствено производство и купувам само от тях. По същия начин е със сиренето и кашкавала. Живея близо до границата с Македония и пазарувам често там, защото все още храната им е качествена. Сиренето е с вкуса, който беше при нас през детските ми години, кашкавалът и каймата – също. Не купувам полуфабрикати. Избягвам и да се храня навън, защото знам, че масово готвят с нискокачествено палмово масло. Вкъщи не готвя с маргарини. Използвам тиквено и ленено масло за салатите. Спазвам правилото да не ям късно, до 19 ч. гледам да съм вечеряла. Когато ми се прияде късно вечер, си позволявам само кофичка кисело мляко.
Какво правите, за да сте здрава?
Вече пет години сутрин след кафето пия прясно изцедени сокове от глава червено цвекло, два моркова, ябълка и лимон. Майка ми пък бере билки и съм просветена в билкарството. Много полезни са белият равнец и алиботушът /славянка/. Белият равнец е една от най-добрите билки, особено за жените. Тя пречиства кръвта, черния и белия дроб.
От края на август до началото на октомври се бере плодът на бъзака. От него правя сок. Билките, натуралните сокове, чайовете са основните неща, с които предпочитам да се грижа за здравето си. Моя приятелка претърпя операция от раково заболяване. Но вече 4 години е на тези сокове и на бъзака, а лекарите са учудени от ниските й туморни маркери. Така че горещо препоръчвам бъзака – може би най-полезната билка в България. Наричам я българското годжи бери.
По-щастливи ли са хората, които пеят?
Не бих казала, че сме по-щастливи. Ние, музикантите, не сме по-различни от останалите хора. Само сме по-странни, както се изразява моята дъщеря /смее се/.