RT Fresco - шаблон joomla Книги
Четвъртък, 17 Май 2018 08:01

Радослав Първанов ще представи своя проект „Аз съм Българка!“ на фолклорен събор в Милано

Оценете
(0 гласа)
 
 
Авторският проект на младия фотограф Радослав Първанов от Габрово ще бъде представен на 9 и 10 юни на най-мащабното българско фолклорно събитие извън България. 
 
Тогава в Милано под наслов „Нашенските обичаи“ ще се състои четвъртото издание на пътуващия събор „На мегдана на другата България“ – поле за изява на групи за български фолклор, създадени от нашите сънародници зад граница. 
 
Идеята за пътуващ събор на любителските групи за български фолклор в чужбина се заражда през 2015 година. Тогава ръководителката на лионската група за български танци и песни „От извора“ Анита Екенова, заедно с нейните ентусиазирани и талантливи момичета и момчета слагат началото на събора „На мегдана на другата България“.
 
Национален проект на Радослав - „Аз съм Българка!“ получи специална покана за участие в събитието.
 
Това ще е първото представяне на проекта, на филма и фотоизложбата извън България и отговорността на екипа определено е голяма. 
 
Авторът на идеята ще присъства на събора заедно с част от участничките в първата част от проекта, като за публиката в Милано специално е подготвен интерактивен продукт, който ще бъде показан за първи път. 
 
Освен стотиците участници, организаторите очакват многохилядна публика, която да подкрепи мащабната фолклорна изява. 
 
Радослав Първанов ще сподели пред нашите съотечественици постигнатото от проекта за изминалата вече една година от официалното му представяне, активната работа по втората част „Аз съм Българка!“ – Продължението, както и кампанията за набирането на средства за издаването на триезичния фотоалбум „Аз съм Българка!“ – Историята.